Hoe kan het dat ik schokjes van de kachel naast mijn bed krijg ?

Mijn bed licht naast een gewone kachel en op plekjes waar het lak weg is waar je dus het metaal echt kunt aanraken , ook als ik een ijzeren voorwerp ertegen aan houd geeft het kleine vonkjes. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat je je door het bewegen in bed jezelf statisch oplaadt. Staat het bed op rubber pootjes? Je kunt proberen om het bed met een aardedraadje te verbinden met je kachel (die immers ook met de randaarde verbonden is). Toegevoegd na 1 uur: Het kan zijn dat je synthetische stoffen gebruikt op je bed, probeer dan eens wat uit hiermee om deze eventjes weg te halen.

Misschien statische elektriciteit? Tip: koop een speciaal geïsoleerd koperen staafje (Anti Shoc by Jasa AG, Switzerland), houd dat regelmatig tegen een metalen voorwerp en je wordt "ontladen" zonder pijn. Echt een aanrader! Ik heb er een aantal van in huis liggen, op diverse plaatsen en gebruik ze in de winter bijna dagelijks. Zie o.a. anti-staticmat.com/antishoc.htm

het is heel simpel, je "krijgt" geen schokjes, maar je geeft ze! dit komt doordat je bijvoorbeeld fleece draagt of iets dergelijks, wat bij beweging een spanning opwekt. je kunt het niet 100% voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100