Chauffage geeft weinig warmte af. Waarschijnlijk verstopping. Helpt het om alle radiators af te zetten en al het warme water naar die 1ne te sturen?

1 van mijn radiators werkt niet naar behoren. Hij geeft heel weinig warmte af. Waarschijnlijk zit er ergens een verstopping in de leiding. Helpt het dan om eens alle radiators af te zetten en die 1ne helemaal aan te zetten? Zou het dan kunnen dat er een sterkere stroom ontstaat in de leidingen of blijft de stroming van het warm water constant ookal staan de andere aan/uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zit waarschijnlijk geen verstopping maar er zit ergens een luchtbel. Als je die niet weg krijgt door te ontluchten, of kleiner kunt maken door de waterdruk van de installatie te verhogen, dan kun je inderdaad proberen de lucht "door te spoelen" door alle andere radiators dicht te zetten en alleen die welke geen warmte afgeeft open laten. Alle energie van de pomp wordt dan gebruikt om het water in de leidingen van die ene radiator een hoge snelheid te geven waardoor kans bestaat dat de lucht wordt meegezogen en de leiding zich helemaal met water vult, zodat ook die radiator goed zal gaan werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100