Wat is het voordeel van een boxspring ten opzichte van een gewoon bed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn niet alleen voordelen. En bovendien hangt het comfort van je bed ook nog eens af van welk matras je er op legt. Wanneer een boxspring aangeboden wordt in combinatie met een relatief slecht matras ondervindt je dezelfde nadelen als wanneer je een slecht matras zou kopen voor je huidige bed Wat zijn de voordelen van het kopen van een boxspring? Een boxspring is een stevig goed bed, dat je rug en nek optimaal ondersteunt. Ook biedt een boxspring veel comfort door de combinatie van een goede bedbodem en een kwalitatief goed matras. Feit is dat voor een boxspring goede veren worden gebruikt en dat de bedbodem betere steun biedt dan een lattenbodem of spiraalbodem. Met name voor mensen die van een stevig bed houden is een boxspring ideaal, doordat het bed relatief hard is maar toch goed mee veert met het lichaam. Door de vorm van een boxspring is die verend over de gehele lengte en breedte van het bed.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/producten/62...

Het ligt beter. Je zakt beter met je lichaam in het bed waar je zwaarder bent. Zodat je in de goede houding ligt en uitgerust aan je volgende dag kan beginnen.

Het kraakt niet

Een spiraalbed piept, een lattenbodem kraakt en daar heb je met een boxspring geen last van.

En het is hoger dan een gewoon bed. Let wel de boxspring ansich daar zitten nou niet veel kwaliteitsverschillen in. Eentje van auping is niet perse beter, dan eentje van de wehkamp. Het zij de matrassen die het verschilmaken. Ik heb pas alles vervangen. Boxsprings, hoofdboard, matrassen en topmatras nog geen € 1000,- wehkamp + ikea Hier kan de auping die ik hiervoor haf niet tegen op... Slaap plezier onbetaalbaar ;-)

Het grootste voordeel voor mij dat de matras heel makkelijke om te keren is, dat doen we namelijk 1 x per maand. En dat ik ze zo even aan de kant schuif voor het stofzuigen en dweilen boven, ideaal! (de onze is 2-delig)

Dit zegt een beddenspecialist ervan: De boxspring is een onderbak, die opgebouwd wordt uit een dragende plaat geplaatst op een frame. Het voordeel van de boxspring is, dat deze een zeer nauwkeurige corrigerende werking heeft, zowel in de volle lengte als breedte. Tevens heeft de boxspring de beste ventilerende werking, de matras kan makkelijk al het vocht kwijt in de onderbak. Ook een belangrijk pluspunt van de boxspring is, dat de koudegrens een stuk lager zit, waardoor men veel behaaglijker slaapt. Belangrijk bij de boxspring is, hoe deze het vocht van de matras kwijt kan. Een goede boxspring is vaak opgebouwd uit een stalen frame met een ventilerende draagplaat.

Bronnen:
www.j-lammerts.nl/Bodems.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100