Waarom is de Ikea Zweden of Ikea Duitsland duurder dan de Nederlandse?

Ik was net even aan het kijken op ikea.nl voor een pakketafmeting van een tafel, maar kon dit niet vinden. (ook niet onder het knopje pakket afmeting) Dus ik dacht, kijk ik even op de duitse of op de zweedse, maar daar staat ook niets vermeld.

Maar wat me wel opviel is dat dezelfde tafel in duitsland 50 euro duurder is, en in zweden zelfs 90 euro.

(laatst viel mij dit ook al op met een bed, en die was juist weer goedkoper in duitsland, wij kijken hier wel eens na omdat we dicht bij de duitse grens wonen)

Ik had juist verwacht dat het in zweden goedkoper zou zijn, omdat het een zweedse keten is.

Iemand enig idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een kwestie van prijsstelling binnen redelijk gescheiden markten. Voor iedere afzonderlijke markt kijk je naar de lokale concurrerende leveranciers. Je probeert overal maximale winst te halen. En die paar grensstreek bewoners doen er dan niet zo toe.

het verschilt dusdanig erg in prijs ook om wat hier al gezegd is, maar vaak ook omdat andere landen vaak gewoon duurder zijn, weliswaar lang niet in alles, maar in de vakantie deze zomer toen ik in Duitsland was, was alles (bijvoorbeeld in de supermarkt) ongelooflijk duur vergeleken met hier in NL, terwijl het daar heel gewoon was (en dit was gewoon in een stad.)

Eigenlijk is het antwoord al gegeven, maar toch even wat toevoegen. Ik denk dat het per land scheelt, ondanks dezelfde munteenheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100