Mag je een hypotheek vrij besteden?

Ik wil een hypotheek van 2miljoen om een huis te kopen. Maar de vraagprijs van het huis is 1miljoen. De rest wou ik dus uitgeven aan de keuken, auto etc. Ik vraag mij af mag dit?
En als dit niet mag zou ik dan een zakelijke lening moeten nemen? Dus als het niet mag is het dan slimmer om een hypotheek van 1 miljoen te nemen voor het huis en dan een zakelijke lening van 1miljoen voor de auto etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je krijgt een hypotheek gebaseerd op de waarde van het huis, het huis is dan het onderpand mocht je niet meer in staat zijn te voldoen aan de afbetalingsverplichting. Als je een hypotheek wil hebben die 200% is van de waarde van het huis, zal geen bank die hypotheek verstrekken. Oftewel: nee dat mag niet op de manier zoals jij het in je vraag verwoordt.

Indien je de hypotheek vestigt op een ander pand die inderdaad een waarde heeft van 2 miljoen, zou het inderdaad mogelijk en efficient zijn om een hypotheek te nemen voor andere bestedingen zoals auto's en interieur etc. Het voordeel is vaak dat de rente op een hypotheek lager is dan voor een persoonlijke lening. Wel kijkt de bank of je ahv salaris of andere inkomsten kunt voldoen aan je aflossingsplicht van die lening. Of het dus in werkelijkheid voor jou ook mogelijk is moet je dus een bank benaderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100