Hoeveel procent onderhandelingstuimte heb je bij de koop van een huis?

Als een huis voor 199.500 te koop staat, dan ga je onderhandelen. Wat is een (gemiddelde) reeele prijs om op uit te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hierbij een realistisch verloop zoals wij gekend hebben: * aangeboden huis door verkoper : 210 000,-€ * tegenbod door de koper : 190 000,-€ * akkoord voor verkoop : 195 000,-€ De verkoop dateert van augustus '14

Dat is van heel veel factoren afhankelijk. Hoe graag wil je het huis hebben. Tot hoever kan je gaan. Hoe graag wil de verkoper het huis kwijt.Hoe lang staat het al te koop. Hoe is de huizenmarkt: is het een kopersmarkt of een verkopersmarkt, waarmee bedoeld wordt of er veel of weinig vraag is en in verhouding veel of weinig aanbod. Als je geduld hebt, kan je meer afdingen dan wanneer je alles gauw voor elkaar wilt hebben. Makelaars willen altijd snel...snel, dan hebben zij de buit binnen. Laat je niet verleiden tot een snelle beslissing. Er is vaak meer te halen dan zij willen toegeven. Mij is een verkoop bekend van een huis van 300.000 dat voor 250.000 gekocht is, na een jaar de adem inhouden en een hoop geduld.

Mij is altijd vertelt dat een bod van 90% van de vraagprijs als een serieus bod gezien word. Dus bij een vraagprijs van 200.000 kan je 180.000 bieden. Maar het blijft toch de vraag hoe graag wil de huidige eigenaar er vanaf .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100