Wat te doen bij faisement bedrijf?

Als je opeens zonder werk zit omdat het bedrijf failliet is en je dan ook binnen een maand een inkomen hebt van 70 % hoe ga je dan je hypotheek en al je andere lasten betalen

Man heeft niet zoveel kans op een andere baan vanweg hartinfarct en was net weer op therapeutische basis aan de slag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je staat redelijk machteloos in zo'n situatie. Wat jij echter wel kunt doen is nú alvast een betalingsregeling o.i.d. aanvragen of bespreken met de bank. Probeer de problemen zo snel mogelijk aan te kaarten zodat de bank weet dat je serieus bent. Als het daarnaast moeilijk is voor je man om aan werk te komen, dan is het misschien goed om naar andere manieren van inkomsten te kijken? (Misschien mag ik je een PM sturen?)

Allereerst gaat het niet zoals u zich nu voorstelt. Bij een faillissement zal het UWV nog 100% loon doorbetalen over de opzegtermijn. Dit is maximaal zo'n zes weken. Is uw man aan het eind van de faillissementsuitkering nog steeds ziek? Dan kan het zijn dat het UWV de ziektewet-uitkeringen direct aan uw/de man zal betalen. Hij moet dat dan zo snel mogelijk, maar voor het einde van de faillissementsuitkering, melden bij het UWV.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100