Stel: je hebt een eigen huis met een hypotheek, en een baan je raakt gedetineerd. Zie vervolg?

een vrouw die parttime werkt, en een dochter, en je doet iets vreselijks stoms en ke moet een jaar naar de gevangenis. Je raakt je baan dus kwijt, en je krijgt (denk ik) ook geen uitkering, je kunt immers niet solliciteren. want je zit vast. Wie betaald dan de hypotheek en de vaste lasten? je vrouw kan dat niet, want die werkt part-time, word zij het huis uitgezet?

Toegevoegd na 27 minuten:
Het gaat me niet om de vrouw die ook fulltime kan werken, dat is de quest niet. Ik zou willen weten wie de vrouw en het kind beschermt, welke organisatie er voor zorgt dat ze het huis niet worden uitgezet. Wie betaald de verzekeringspremie voor de gedetineerde? Wat ontvangt zo iemand als uitkering? Gewoon 70% van het laatst verdiende? Of bijstand?

Toegevoegd na 1 uur:
Goede antwoorden tot nu toe, maar op een item nog geen antwoord. Heeft zo iemand ook recht op een uitkering? want die kan ook wel jaren de premies hebben betaald, Hij had immers een baan en een hypotheek. Dus toch ook recht op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeft niks met gedetineerd zijn te maken. Als jij langer dan een bepaalde tijd je rente niet betaalt (geldt overigens ook bij huur) dan kan de hypotheekverstrekker, na toestemming van de rechter (formaliteit) het huis openbaar verkopen en de bewoner op straat zetten. Of daar kinderen of babies bij zijn doet niet ter zaken. Je kunt het als bewoner wel even proberen te rekken, maar je gaat eruit. In tegenstelling tot wat men in het algemeen denkt geldt er geen enkele bewonersbescherming!! (Er zijn zelfs advocaten die dit niet eens weten)

Als zij niet betaald zal de bank het huis verkopen op de markt de rest schuld die dan overblijft zal ze als nog moeten betalen aan de bank. Toegevoegd na 26 minuten: Het kind zal worden opgevangen door jeugdzorg. Het huis wordt verkocht. Dat is gewoon normaal een gevangen kost ons al honderden euro's per dag. Niemand beschermd haar rechten alleen haar advocaat dat ze een eerlijk proces krijgt. Dat is het en de rest is dan jammer voor haar. Moet je maar niet crimineel worden. Toegevoegd na 1 uur: Antwoord nee dus lees deze link http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/straffen-en-maatregelen/straffen/uitkering-vervalt-bij-detentie

De gedetineerde krijgt niets, die kost al een heleboel geld per dag aan de staat om hem onderdak te verlenen. Je kunt in de gevangenis voor een paar euro per dag werken zodat je zelf wat geld hebt om uit te geven en je familie kan geld op een rekening storten daar waar je dan gebruik van kan maken. Pas vanaf dat je weer vrij komt heb je weer recht op een inkomen. Een uitkering is er omdat je recht hebt op een dak boven je hoofd en kunt eten. Jij hebt in principe dus al onderdak en te eten dat wordt bekostigd door de staat. De vrouw en kinderen worden absoluut het huis uit gezet als er niet betaald wordt.

Een jaar naar de gevangenis in Nederland: daar moet je hier toch iets behoorlijk stoms voor doen. Volgens mij dus iets dat veel verder gaat dan alleen maar iets stoms. geen uitkering: WW krijg je als je buiten je eigen schuld om zonder werk komt te zitten. Ontslag nemen en een jaartje van de WW genieten kan ook niet. (1 jaar vastzitten is eigen schuld) Uitkering krijg je alleen als je wel wil en kan werken, dat wordt lastig als je vastzit. (door je eigen schuld) Een oplossing voor de vrouw: Het huis verhuren, daarvan de kosten betalen en zo goedkoop mogelijk gaan huren. (of bij haar zus gaan wonen) Maar waarom zouden ze het huis niet uitgezet mogen worden? Waarom zouden ze recht hebben op bescherming? Als het zover komt krijgen ze zeer waarschijnlijk urgentie op een sociale huurwoning. En is dat dan eerlijk? (velen wachten al jaren)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100