Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het bedrag van een berijdstellingsprovisie of verlengingsprovisie eenmalig? Of komt dit elke maand terug

Wij hebben een huis gekocht. Nu willen wij per 1 december het huis laten passeren, omdat we dan ook pas willen verhuizen. Alleen de hypotheekofferte is geldig tot 27 oktober. Is de verlengingsprovisie dan een eenmalig bedrag wat je betaald over de maand dat je verlengd? Of komt dit elke maand terug bij je maandbedrag aan hypotheek?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.6K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dit hangt volledig van de geldverstrekker af. Sommige rekenen het per dag, sommige per maand. Dit zou je aan je adviseur kunnen vragen. Succes met de aankoop van het huis!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Bereidstellingsprovisie betaal je eenmalig en is fiscaal aftrekbaar als rente eigen woning.
Verlengingsprovisie over 35 dagen betaal je ook eenmalig en is fiscaal aftrekbaar als rente eigen woning. Deze provisie zijn de kosten om de offerte te verlengen.
Als je je vraag ook aan de hypotheekbemiddelaar stelt, vraag dan ook waar je zijn antwoord in de ontvangen papieren van de offerte kunt terugvinden, zodat je kunt controleren of zijn antwoord klopt.
Als het alleen op internet staat vraag dan een afdruk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding