mij vriend heeft koophuis. ik sta bij bkr en wil bij hem wonen .kunnen we samen dan de hypotheek aan

Weet jij het antwoord?

/2500

als je vriend al een koophuis heeft dan heeft hij daar de hypotheek al van rond. (hij kan de hypotheek nu ook al aan) Dan zou het van wat ik nu in je vraag lees, financieel geen probleem moeten zijn om bij hem in te trekken.

Ik zie het probleem niet zo snel, de hypotheek heeft ie tenslotte al. Bovendien, hij is de eigenaar en jij niet, dussss, mocht het ooit een keer fout gaan kan je nergens aanspraak op doen. Maak goede afspraken en betaal gewoon je "onkosten" maar niet voor het eigenaardeel van de woning.

Jawel, je kan wel aanspraak maken. Als jij langer dan een half jaar bij hem inwoont dan gaat de wet er van uit dat je bij hebt gedragen in het huishouden e.d. En dan heb je recht op een vergoeding. In hoeverre dit dan aangetoond moet worden zou ik niet weten

Troost je, ook je vriend 'staat bekend bij de BKR'. Of bedoel je dat je een negatieve BKR notitie hebt? Deze verdwijnt automatisch na 3 jaar, aannemende dat je nu weer alles netjes op tijd betaald. Hypotheek en woning staan op naam van je vriend. Rustig zo laten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100