Wat als de woningbouw mijn brievenbussleutels niet geeft?

Ik huur sinds 2 maanden een huis. De woningbouw laat erg lang op zich wachten wat betreft mijn brievenbussleutels. Belastingbrief kan ik hierdoor mislopen, waardoor het risico op boetes groter wordt. Wat kan ik eisen van de woningbouw? (Ze melden dat het nog een maand kan duren, ik ga bijna mijn 3e huurmaand in.)

Toegevoegd na 1 minuut:
Belastingbrieven bedoel ik hierboven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een aangetekende brief sturen met een ultimatum waar binnen ze moeten reageren. Ook de voorwaarde vermelden wat er gebeurt als ze niet reageren. Bijvoorbeeld dat je de slotenmaker laat komen om de brievenbus te openen en er een nieuw slot in te laten zetten. Je zou voor de netheid bij de slotenmaker op voorhand kunnen informeren wat dit kost en dit ook in de brief kunnen zetten. Dit geld kan je dan ofwel inhouden op de huur (dit ook in de brief zetten) ofwel declareren. Je hebt geen compleet huis gehuurd op deze wijze en dan kan natuurlijk niet.

Gelijk de sleutels eisen,en hebben ze die niet dan zou ik ze vertellen dat ik een sleutelmaker laat komen,om de brievenbus open te krijgen,en dat de rekening voor hun is. dit is ronduit belachelijk,dit kun je niet accepteren.

ik zou een nieuw slot erin laten zetten en deze kosten inhouden op de huur die je moet betalen

Onderstaande link is een v.b. van plichten bij opzegging huur. Misschien staat het in je overeenkomst, nalezen erop. Plichten verhuurder bij oplevering i.v.m. sleutels overhandigen. Succes

Je moet ze meedelen,dat je ze voor de gevolgen aansprakelijk stelt, als ze in gebreke blijven. Dit is ronduit belachelijk!

ik zou je huur niet automatisch laten afschrijven maar gewoon een acceptgiro laten sturen door de woningbouw heb je een mooie reden om niet te betalen je kunt gewoon niet bij je post

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100