Ik ga 2 maanden ergens wonen en vertrek daarna, moet ik me dan in laten schrijven in de Gemeente?

Ikga wonen in een appartement. De huidige huurder komt na 2 maanden terug. Hij huurt dit appartement. Ik betaal hem. De huurbaas is op de hoogte. kunnen er dan 2 mensen op datzelfde adres staan ingeschreven? Is het nodig om me dan in te schrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Inschrijven is alleen nodig als er sprake is van een nieuw vast woonadres. Dat is hier niet het geval. Als je huidige woonadres vervalt, zul je je wel moeten inschrijven op het nieuwe woonadres. Er kunnen meerdere mensen zijn ingeschreven op hetzelfde adres.

Toegevoegd op 26 juli 2020 08:21: tekst

De gegevens in uw vraag zijn nogal summier. Hebt u een adres in Nederland, of was u dakloos. Woont u op een ander adres en is het tijdelijke adres van uw vriend in verband met een aankomende verhuizing. Bent u tijdelijk in Nederland met een woonadres in het buitenland, en in welk land. Waar komt u nu vandaan en waar vertrekt u na twee maanden naar toe? Er zijn omstandigheden waarbij u verplicht bent u in te laten schrijven op het nieuwe adres om een boete van minstens 235 euro te voorkomen. Verhuist u binnen Nederland naar een andere gemeente dan bent u verplicht binnen VIJF dagen na de verhuizing zich in te laten schrijven als nieuwe bewoner bij de gemeente. De gemeente die u verlaat, zorgt voor de uitschrijving. Een verhuizing binnen dezelfde gemeente moet u ook doorgeven. Dat kan soms digitaal. Dus ook als u tijdelijk ergens anders woont, bv een tijdelijke verhuizing, moet u zich op dit adres binnen vijf dagen aanmelden bij de GBA. Woont u oorspronkelijk niet of korter dan vier maanden in Nederland dan is het aan te raden zich in te laten inschrijven in de BRP als niet-ingezetene met uw adres in het buitenland. Dit heet ook wel de Registratie niet-ingezetenen (RNI). U krijgt dan een Burgerservicenummer (een BSN) dat u in veel gevallen nodig hebt voor contact met de overheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100