Wat gebeurd er met mijn partner als ik tijdens de operatie overlijd?

Ik krijg 27 juni een zeer risicovolle operatie waarvan niemand durft te gokken wat de uitslag zal zijn. Ik heb een partner waar ik in augustus 2018 al 15 jaar mee samenwoon. We zijn echter geen geregistreerde partners en zijn altijd zo laks geweest on deze regelingen voor ons uit te schuiven. We wonen al deze tijd samen in een huurwoning en staan ook samen ingeschreven voor als we eventueel ooit eens een andere woning zouden willen.
Wat ik blijkbaar echter verzuimd heb in al die jaren is om aan de woningbouwvereniging te melden dat zij als partner bij mij inwoonde. De WBV stelt nu dat ik aan moet tonen dat we minimaal 2 jaar samenwonen en een gezamenlijke huishouding voeren. Als bewijs vroegen ze bijvoorbeeld een gezamenlijke rekening, geregistreerd partnerschap en zo.
Dit hebben we niet want we doen gewoon samen met mijn pasje op mijn naam en zij doet meestal het huishoudelijk werk en zo omdat ik 25 jaar ouder ben en niet meer goed kan.
Wat ik wel aan kan tonen is dat ik op mijn AOW een toeslag krijg voor haar en dat we voor de belasting al vele jaren telkens financiëel partners zijn. Ook de wijkagent weet dat we al jaren samenwonen. De huisarts van haar weet het en er zijn in feite zoveel mensen die dat weten. Het ontbreekt me echter aan de tijd om deze gegevens te verzamelen zo kort voor de opname. Mijn vraag is dan ook wat gebeurt er met haar als ik onverhoopt overlijd volgende week.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er nergens bewijs voldoende is dat zij bij jou woonde, wordt de huur opgezegd. Als er geen testament is gaan jouw bezittingen, als je die hebt, naar jouw familie en blijft ze met lege handen achter

De WBV kan zoveel eisen, maar jouw partner heeft recht op huurbescherming. Overheid: Wie een huis, appartement of kamer huurt, heeft huurbescherming. Medehuurders, MEDEBEWONERS en onderhuurders hebben ook huurbescherming. Ik neem aan dat je partner bij de gemeente al jaren op jouw adres ingeschreven staat. Sterkte met de operatie.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/h...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100