Ik heb een uitkering en kan dus geen huis kopen. Mag een familielid dat huis dan kopen en ik de huur aan hem/haar betaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

natuurlijk, dan ben je huurder. zorg er wel voor dat alles tot in de puntjes en officieel geregeld is, dan zou er geen bezwaar kunnen zijn. vraag advies aan een notaris, die weet hier veel meer van.

Ja, maar daar zitten voor het familielid nogal wat risico's aan. Stel dat jij, om wat voor reden dan ook, de huur niet kunt betalen. De eigenaar zal dan nog steeds rente en aflossing tijdig en volledig moeten betalen. En de onroerendezaakbelasting. De verzekering, enz. enz. Allemaal risico's voor het familielid. Bovendien zal hij ook jaarlijks de huur moeten verhogen om er zelf niet bij in te schieten. Geldzaken en familie: dat is nooit een gelukkige combinatie. Als het familielid een hypotheek moet nemen voor dat huis dan moet de geldverstrekker ook akkoord gaan met verhuur. Kortom: wil je voor deze constructie kiezen, laat dan alles tot in detail notarieel vastleggen, zodat alle mogelijke 'wat als' situaties worden afgedekt. Zelf zou ik het overigens nooit doen, niet in jouw positie en niet in die van het familielid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100