Ik heb een huurachterstand van 4 maanden, niet aansluitend. Betaal iedere maand nu mijn huur en bedrag voor de afbetaling schuld. Toch uitzetten?

De woningbouw dreigt met uitzetten. Mag dit? Ik betaal gewoon mijn huur en betaal schuld af alleen de woningbouw wil dat ik dit bedrag verhoog, wat met geen mogelijkheid ga. ik woon hier in totaal 3 jaar en heb af en toe me huur niet kunnen betalen, in totaal 4 maanden. Wat kan ik doen om uitzetting te voorkomen? Ik betaal de schuld dus al af, maar volgens hun niet snel genoeg. :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is geen kant en klare zaak en uiteindelijk moet een rechter zich erover uitspreken. Wat dat zal zijn is onduidelijk. In de rechtspraak wordt gewoonlijk een achterstand van drie maanden aangehouden als een achterstand waarin een huurder uitgezet kan worden. Tegelijkertijd vindt de wet dat verhuurders een direct belang moeten hebben bij het uitzetten. Als jij nu wel maandelijks je huur plus een aflossing betaalt, dan heeft een huurder weinig belang bij een uitzetting: de woonstichting krijgt immers gewoon de huur en wordt ook nog eens een stuk extra. Op dit moment veroorzaak jij geen problemen. Met andere woorden, wellicht vindt een rechter ook dat als de achterstand zo'n probleem was geweest, dat de woningbouwvereniging er werk van had moeten maken toen die ontstaan is. Zoals hierboven staat: ze kunnen alleen overgaan tot uitzetting na een uitspraak van de rechter. Win advies in bij het juridisch loket: zij kunnen je doorverwijzen naar een advocaat als dat nodig is. En vooral: blijf nu trouw je huur en je aflossing betalen.

De woning corporatie zal een rechter eennuitspraak laten doen, u krijgt een uitnodiging om op deze zitting aanwezig te zijn. Of het wel of niet mag is aan de rechter. Wel kun je van te voren advies inwinnen bij de schuldhulpverlening van de gemeente. Meer informatie hierover is ook vaak te vinden bij de woningcorporatie. Heel veel succes!

beste gast, je zet je zelf in de slachtofferhoek, terwijl jij het al 3 jaar verkeerd doet. het is niet pas sinds kort dat je huur aan het begin van de maand betaald moet worden/zijn, dus dat is niet nieuw. je betaald iedere keer met een aanmaning aan het eind van de maand! laat ik je vertellen: dat is NIET NORMAAL !! kennelijk heeft de woningbouw er genoeg van en wil door jou onder druk te zetten sneller een einde aan deze onverkwikkelijke toestand bereiken door te dreigen met uitzetting. ja dat mag, want je betaalt niet gewoon je huur en ook niet snel genoeg af. wat je had moeten doen is contact opnemen met de woningbouw en een voor beide zijden goede betalingsregeling treffen EN DAT ZWART OP WIT LATEN BEVESTIGEN EN ANDERS ZELF DOEN EN OPSTUREN. en als je dan zo´n regeling hebt, moet je je daar ook aan houden. doe je dat niet, dan is er weer een reden om als woningbouw te reageren en je eventueel uit te zetten. er zijn een paar opties: *) je gaat naar het juridisch loket met al je papieren en vertelt daar precies hoe het zit en laat je adviseren, *) je gaat naar een sociaal raadsman met al je papieren en vertelt daar precies hoe het zit en laat je adviseren. *) je gaat naar de woningbouw met al papieren en legt uit waarom je niet eerder langs bent gekomen, niet eerder op tijd de huur kon betalen, niet eerder de achterstand kon inlopen en komt misschien/hopelijk een nieuwe betalingsregeling overeen, dat is wat de woningbouw ook wil, dus doe je best daarvoor... *) je wacht tot de de woningbouw je voor de rechter daagt. via de deurwaarder kom je dan bij de kantonrechter waar je hoort wat er verder gaat gebeuren. (dan heb je dus alles al uit handen gegeven. je zou eerst naar de woningbouw toe moeten, maar bel eerst met het juridisch loket en de sociaal raadsman (vertel dat het haast heeft, dat je dringend advies nodig hebt) . daarna zo snel mogelijk naar de woningbouw en stel je een beetje meer bescheiden op, want jij zit fout, jij komt een gunst vragen, dus niet zielig doen "ik word niet begrepen, ik betaal alles keurig en ook nog de achterstand"..... want dat is dus niet zo! verder: ieder mens maakt fouten, ieder mens moet het leren. de volgende keer weet je wel hoe het moet. succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100