Waar moet je op letten als je een huis gaat kopen?

Ik wil binnenkort een huis gaan kopen, ik heb nu nog een huurhuis. Wat zijn goede dingen om op te letten? Het liefst koop ik een huis waar ik ooit winst op kan maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan kun j het beste een nieuwbouwhuis kopen, de waarde daarvan stijgt in verhouding het meest, en de eerste jaren heb je weinig onderhoudskosten.

Let op: bouw-technische staat: Kan je er in trekken, of moet eerst het dak vervangen? - stookkosten van de woning, en ermee samenhangend: Isolatie status. Moet je zelf na-isaoleren? Of ka je je huis voor 2 tientjes warm houden. Dubbelglas? Vloerverwarming? - Ruimte: Heeft het huis de kamers die je nodig hebt - De buurt (Zijn er kinderen voor je kinderen om mee te spelen, winkels op redelijke afstand, bereikbaarheid werk [files!] - Drukte / rust: bezoek het huis op maandagavond (spits) zondagochtend en een keer 'at random' op de tijd dat je naar je werk wilt rijden Stopcontacten, wateraansluitingen: Zijn ze op de plek waar je ze wilt hebben - mogelijkheden om in de kruipruimte te komen - Ligging tov de zon (heb je licht in je hoofd tuin, heb je licht in de woonkamer - Let op lekkage, bv bruine plekken in muren & plafonds => doorvragen - Let op houtwerk: dragende balken moeten houtworm vrij zijn (Geen helder gele gaatjes waar ev stof uit komt. Als de gaatjes donkerbruinig zijn is het geen probleem) Muren buiten: Zijn de voegen nog hard, en niet kruimelig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100