Een vrijstaande nieuwbouwwoning staat al 3 jaar leeg. Indeling is onpraktisch, 124m2. Locatie is goed. Hoeveel % kan ik onder de vraagprijs bieden?

Toegevoegd na 20 uur:
er staan overigens in totaal 4 woningen van dit type te koop (al 3 jaar)!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien de huizenprijzen dalen..kun je proberen om 15 % onder de vraagprijs te bieden..maar goed...het is een vraagprijs.!!!

Met die beargumentering zou ik eerst beslissen wat je voor de woning wil betalen. Hoeveel wijkt dit af van de vraagprijs? In totaal nooit meer dan 20% onder de vraagprijs gaan zitten, en blijf reëel! Want anders neemt men je niet serieus!

Dat maakt niet uit, bied wat jij ervoor wilt betalen. Als ze niet akkoord gaan en je hebt nog wat meer mogelijkheden bied je nog wat meer. Het is niet zo dat ze je in de gevangenis stoppen als je een belachelijk laag bod doet ofzo en ook niet dat ze niet met je verder willen praten als je het bod wat verhoogt daarna.

Als ik jou was zou ik eerst bij het Kadaster langs gaan om info over dat huis op te vragen. Dat kost je een of twee tientjes maar dan heb je o.a. informatie over de hoogte van de hypotheek die zij hebben afgesloten om dit huis te betalen. Dat wetende kan je, afhankelijk van de meedogenloosheid van jou en/of je makelaar, gerust schandalig laag inzetten. Als je een prijs biedt waarmee zij een restschuld overhouden zal het moeilijk worden maar als die mensen dat huis al heel lang hebben, en dus niet duur gekocht, kon er wel eens heel veel speling mogelijk zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100