Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Ja, via een notariële akte.

Houd rekening met overdrachtsbelasting/schenkingsrecht.

Toegevoegd na 57 seconden:
(Antwoord alleen van toepassing op koopwoning)
(Lees meer...)
10 jaar geleden
Ja, natuurlijk. Er zijn echter aspecten waar eventueel over moet worden nagedacht: om te beginnen de nalatenschap die er ooit gaat komen. Als er meer kinderen zijn moet namelijk deze schenking worden verrekend. Bovendien heeft degene die mede-eigenaar wordt ook de fiscale consequenties te dragen en deelt bijvoorbeeld in de WOZ- aanslag en daarnaast in reparatiekosten enz. Verder dreigt door het huidige kabinetsbeleid het risico dat ooit het huis verkocht moet worden als de zorgkosten niet meer betaald kunnen worden uit de rest van het vermogen. Als een van de twee toch van het huis af wil, moeten beiden samen akkoord gaan.
Van de schenking dient een notariële akte te worden opgemaakt en melding worden gemaakt aan de belastingdienst die schenkingrecht ( en dat is kassa!) zal innen. De akte wordt ook ingeschreven in het Hypotheekregister bij het kadaster.
Al met al kom en er heel wat kosten op je af.
Overleg eens met de notaris, wellicht zijn er andere oplossingen zoals het zakelijk recht van bewoning.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding