Kan een Koop woning een huur-koop woning worden?

We hebben een mooi huis gezien, alleen te duur om te kopen op dit moment, met een klein beetje meer spaargeld zou het lukken.
Vandaar mijn vraag zou een makelaar een huis die te koop staat. een huur-koop woning van kunnen maken.
Dus bijvoorbeeld 3 jaar huren en dan kopen??? Kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De makelaar handelt in opdracht van zijn opdrachtgever. En als eigenaar van het huis zou ik hier nooit mee akkoord gaan: huurders krijg je moeilijk weg als je 'er vanaf wilt' en bovendien is de eigenaar (de verhuurder) verplicht om het groot onderhoud voor zijn rekening te nemen. Bovendien: zolang je huur betaalt, heb je (waarschijnlijk) geen geld om apart te zetten. Dat geld heb je wel nodig als je onvoldoende hypotheek kunt krijgen om het huis van je keuze te kopen. Betaalde huur is 'weggegooid geld', je bouwt er niets mee op.

De makelaar is geen eigenaar van de woning maar verkoopt de woning van de eigenaar. De eigenaar heeft waarschijnlijk een hypotheek en deze moet worden afgelost als hij of zij gaat verhuizen. Meestal hebben deze mensen een ander huis gekocht waar ze weer een hypotheek op moeten hebben. Deze mensen kunnen en mogen dan ook niet gaan verhuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100