Wat kan je doen als je een huis hebt gehuurd, een contract hebt getekend voor een jaar en je kunt door ontslag het niet meer betalen?

De woning is nog maar 3 maanden gehuurd van een particulier. De huurder komt er net ook achter dat de huur veel te hoog is volgens het puntensysteem. Scheelt 100 tot 150 euro.

Toegevoegd na 8 uur:
Update: De huur van juni is niet betaald, de verhuurder heeft contact gehad met huurder en de verhuurder heeft een ander slot op de deur gezet. Huurder kan van het contract af komen, maar moet eerst juni en juli betalen dan pas komt het oude slot er weer in en kan hij weer het huis in.

Mag dat trouwens? Na 3 weken huur achterstand een ander slot er in zetten? (huurder zit in Belgie op dit moment, vandaar dat die dat nu pas weet van dat slot)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is moeilijk. Maar is zou er wel snel achteraan gaan. Bijvoorbeeld bij de gemeente, andere baan zoeken of misschien iets regelen waar je het contract heb getekend of je in termijnen kan betalen.

Je kunt het beste in gesprek gaan met de eigenaar, leg aan deze voor dat en hoe je de huur hebt berekend, vraag vervolgens om huurverlaging, de eigenaar kan je tegemoet komen, maar dit ook weigeren. Vraag huurtoeslag aan bij de belastingdienst, ook bij particulier huren kun je hier recht op hebben.

Dat is heel vervelend maar je zit vast aan dat jaar of de verhuurder moet je eerder van het contract ontheffen. je kunt proberen een andere huurder te vinden die dat huis wel wil huren. maar anders zit er niets anders op om een jaar te betalen en voor het eind van het jaar een andere woning te vinden.

onmiddellijk een paar dingen doen: contact opnemen met de huurcommissie, is een instantie die over het puntensysteem/toepassing oordeelt/beslist contact opnemen met de verhuurder(particulier) op de hoogte stellen van de feiten (geen werk meer - niet meer kunnen voldoen aan contractuele verplichtingen) ook onmiddellijk bij een woningstichting een aanvraag indienen voor een nieuwe woning Toegevoegd na 14 minuten: de verhuurder vragen wat de mogelijkheden zijn nu de feiten zo liggen. Toegevoegd na 1 uur: indien mogelijk (afhankelijk van woonplaats/gemeente) zou je ook nog advies kunnen vragen aan een sociaal raadsman, dit is een jurist die van alle markten thuis is en je goed advies kan geven.

Volg de tips van Jodokus. En als 4e zou ik ook naar het Juridisch Loket gaan, om oa uit te zoeken hoe sterk je in je recht staat met alle acties die je onderneemt. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100