Mijn vriend werkt, ik studeer. Kunnen wij samen een huis huren?

Mijn vriend is timmerman en heeft een modaal inkomen. Hij woont nu op zichzelf in een grote stad en dat is 110 km van mijn huis vandaan(ik woon bij mijn moeder) Ik ga in september studeren en als ik eenmaal een beetje gesetteld ben willen we zoeken naar een huurhuisje waarin we kunnen kijken of het samenwonen wat is voor ons. Ik werk zelf ook, maar weet niet in hoeverre dit weg gaat vallen als ik ga studeren.(heb op t moment 2 bijbaantjes, als grafisch ontwerper en hulp in de PGB zorg) Geen ontzettend inkomen dus maar krijg natuurlijk dan ook uitwonende stufi.
Ik sta al een tijd ingeschreven bij de woningstichting maar omdat ik dus geen vast inkomen heb(en daar ook nog neit zeker van ben als ik studeer) ben ik bang dat het voor mij gaat zin heeft om mij in te schrijven omdat ze mij toch zo'n huis niet toewijzen(ook al verdiend mijn vriend gewoon)
Hoe zit dit precies? Kunnen wij samen een huis krijgen? Moet hij zich ook inschrijven bij de woningstichting?
Iemand die ons kan helpen?

Toegevoegd na 3 uur:
Overigens: ik ben 19 en wordt in september 20. Mijn vriend is 23 en wordt in februari 24.

Nog een vraag: ik heb mij ingeschreven bij een woningstichting, moet mijn vriend zich ook inschrijven? Of kan ik via mijn inschrijving het beste mijn vriend als 'meeverhuizer' inschrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kort maar krachtig: Ja dit kan. Ik zat in precies dezelfde situatie, behalve dat dan ik studeerde en mijn vriendin werk had/heeft. Als een van jullie 23 of ouder is heb je zelfs nog recht op huursubsidie ook! Daarnaast heb je met een minimum inkomen ook nog andere rechten. Zo krijg je bijvoorbeeld kwijtschelding op het "hef" en kun je containerbelasting- korting krijgen. Wat wel handig is: Een mooie spaarrekening en een mooie uitzet. Je wilt natuurlijk wel je huisje kunnen inrichten. Heel veel plezier! Toegevoegd na 56 minuten: de hoogte van je Huursubsidie, wat volgens sommigen perse huurtoeslag moet heten maar eigenlijk gewoon hetzelfde is, kun je hier berekenen. Toegevoegd na 6 uur: Na je toevoeging: Dat ligt aan het systeem van de woningstichting. In ons geval was het zo dat je op de lijst kwam te staan en de een eruit en de ander erin. gewoon op je beurt wachten. Andere gemeenten hanteren wellicht andere systemen (loting bijvoorbeeld) In mijn geval was het dus niet zinvol om beide ingeschreven te staan. Bij een loting maak je wel meer kans.

Bronnen:
http://huursubsidie.net/huursubsidie-aanvragen/

Natuurlijk kan dat, anders zou iedereen met een modaal inkomen en geen of geen werkende partner onder de brug slapen. Samen dus inschrijven op zoveel mogelijk plekken. Ook kun je natuurlijk tijdelijk een grote kamer huren zolang je nog geen huisje hebt. Huurtoeslag is ook mogelijk, kijk daarvoor hier: http://www.woningen.org/informatie/woning-huren/huurtoeslag/ Verder hebben veel woningcorporaties jongerenwoningen in de aanbieding maar ik weet natuurlijk niet hoe oud jullie zijn. Verder kun jij makkelijk in het weekend in de horeca bijverdienen. Gewoon even rondbellen bij de gemeentes waar jullie zouden willen gaan wonen om uit te zoeken hoe je de meeste kans hebt. Succes! Toegevoegd na 4 uur: Na je aanvulling: probeer te kijken of je samen kan inschrijven, wellicht is er meer mogelijk als je partner zich inschrijft en jij mede-inschrijver bent dan andersom maar misschien maakt het niets uit. Gewoon even bellen dus en om die info vragen, het kan overal anders zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100