Wie is er verantwoordelijk voor de kosten van een sluipende waterlekkage in een huurhuis?

Ik woon in een huurhuis bijna 2 jaar. Echter hoorde ik op een gegeven moment water lopen maar kon niet ontdekken waar het nou vandaan kwam, het leek wel in de muren te zitten. Na verloop van tijd werd het steeds luider.
Nu kwamen we vanavond tot de schokkende ontdekking dat er een kraantje bij de hoofdkraan eigenlijk gewoon openstond waardoor veel water weg is gelopen. Het kraantje is vanavond dus ook meteen gemaakt en lekt dus nu niet meer. Het oude kraantje waarin rubbers zaten die versleten waren was gewoon op en versleten. Nu vraag ik me dus af wie er verantwoordelijk is voor de lekkage, de verhuurder, de waterleidingmaatschappij of ik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Absoluut de verhuurder, het is niet een kraantje wat door jou gebruikt wordt, maar een tapkraantje voor technische doeleinden. De verhuurder moet er voor zorgen dat dit soort dingen in deugdelijke staat zijn, en hoort bij algemeen onderhoud van de woning.

De verhuurder is verantwoordelijk voor de lekkage. Zij moeten het pand tenslotte onderhouden. Jij huurt niet voor niets, het is niet jouw woning!

Voor het herstel van de waterleiding is je verhuurder verantwoordelijk. Voor het weggelopen water niet. Hoe kon de verhuurder weten dat de kraan lekte? Als de verhuurder na je melding direct gereageerd heeft dan is hij niet nalatig geweest. Schade door het water aan de inboedel is voor je inboedelverzekering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100