Mag je op twee koopwoningen tegelijk bieden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja natuurlijk, maar hou wel rekening dat ook allebei de boden geaccepteerd kunnen worden en je twee huizen gekocht heb.

Er is geen wet die het je verbied, maar het is wel zo fatsoenlijk om ook alleen op een huis te bieden als je serieus het wilt kopen.

Dat mag altijd. Je kan een bod aanbieden bij de makelaar, deze legt het bod dan voor aan de verkopende partij. Pas als de makelaar met een tegenbod komt ben je in onderhandeling.

Bronnen:
http://www.eigenhuismakelaar.nl/faq.php?id=306

Ja dat mag. Je koopt een huis pas bij het tekenen van een voorloipg koopcontract. Tot op dat moment kan je in principe nog zonder consequenties van de koop afzien. Uiteraard is het niet heel leuk voor de verkopende partij dat als jij een bod doet, en zij het bod aanvaarden dat jij dan zegt: Mwa, ik hoef het toch niet. Maar het MAG wel

Wettelijk gezien mag je er zelfs op meer dan 100 koopwingen tegelijk bieden. Zolang de voorwaarden voor een koop overkomst voldoen worden. En dit zijn dat men moet overeenkomen over de prijs,kwaliteit(huis). Dan kan men spreken van dat jullie een consensuele contract hebben.

Ja, natuurlijk mag dat. Je mag ook 2 huizen kopen. Of 3. Of meer. Mits je ze kunt betalen natuurlijk. Zelfs NA het tekenen van je voorlopige koopcontract heb je nog 3 werkdagen bedenktijd. Je mag er dan nog zonder opgaaf van redenen vanaf.

ja, dat mag. maar of het verstandig is is een tweede.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100