Als een huurhuis van eigenaar veranderd mag hij dan zomaar de huur verhogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen als je in de afgelopen 12 maanden geen huurverhoging hebt gekregen. En dan alleen binnen de perken van de maximale huurverhoging. Zie bron.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hu...

De huurverhoging is geregeld in de huurovereenkomst. Dat is doorgaans eens per jaar. Hoe die huur precies verhoogt wordt staat ook in de huurovereenkomst. Het wijzigen van de eigenaar veranderd niets aan jouw huurovereenkomst, dus als het de tijd is voor huurverhoging dan mag dat, is die tijd nog niet aangebroken dan mag dat nog niet. Zo simpel is het eigenlijk. Let op: de huuroverhoging moet voortaan 2 maanden vooraf worden aangekondigd, voor de ingangsdatum.

Nee, niet "zomaar" Als hij zich aan de regels houdt dan wel. Dit is de belangrijkste: "De huurverhoging mag dit jaar niet boven de 1,3% liggen." De rest en hou je bezwaar kan maken staan in de bron.

Bronnen:
http://www.huurders.info/?id=259

Ik heb hier geen ervarin mee, maar ik weet wel dat in woningbouwcor. de huur mag verhogen als er een nieuwe huurder inkomt. Toevallig stond er in ons infokrantje van de Mitros (grote woningbouwcor.) Uit Utrecht een soort waarschuwing tegen huurverhoging bij woningruil. In de praktijk gebeurt het dus wel. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100