Is er een site of instantie waar, uitgesplitst naar regio, (richt)prijzen voor grond te vinden zijn?

Ik ben op zoek naar de richtprijs per m2 van landbouwgrond en grond voor woningbouw in Zuid-Holland (Alblasserwaard). Het gaat om grond die ooit is aangekocht voor woningbouw en nu wellicht verkocht moet worden als landbouwgrond. Wat doet dit met de waarde per m2? Deze ligt voor bouwgrond natuurlijk veel hoger dan voor landbouwgrond, maar wat scheelt dit per m2?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste alknobe, Grond wordt pas bouwgrond als er aan bepaalde criteria is voldaan. Ten eerste is dat een bestemming die woningbouw mogelijk maakt. Ten tweede dient de grond bouwrijp te zijn. Zolang deze beide criteria niet zijn vervuld is het formeel geen bouwgrond. Voor veel vastgoed geldt: "wat de gek ervoor geeft". Zo ook in dit geval. Kennelijk is de grond verkocht aan iemand die er speculatief van uit is gegaan dat de grond tzt als bouwgrond kon worden verkocht. Uit je verhaal maak ik echter op dat er momenteel de mogelijkheid bestaat deze ongewijzigde grond door te verkopen. Het is dus raadzaam als volgt te handelen: Ga langs de gemeente of laat dit even door iemand doen. Laat de bestemming navragen van het onderhavige perceel. Vraag ook na of er een bestemmingsplanwijziging op handen is, of hiervoor een procedure is gestart. Nu weet je concreet of de grond nog steeds landbouwgrond is of niet. Indien het nog steeds landbouwgrond betreft dan is het in feite grond waar de eigenaar weinig mee kan, behalve verder speculeren. De eigenaar kan er ook voor kiezen de grond te verkopen. De prijzen voor grond in jouw omgeving (alblasserwaard) zijn ongeveer als volgt (uitschieters altijd mogelijk): agrarische grond: 1,75-3,50 euro per m2 afhankelijk van: ligging, drainaige, perceelsgrootte, of er eventuele quota op zitten (melk/mest) bouwgrond: tussen de 350 en 550 euro per m2. Prijzen voor bouwgrond zijn aanmerkelijk hoger. Er zijn geen vaste factoren of vermenigvuldigingsfactoren waarmee je deze prijzen in een tabel kan zetten. Het is heel erg afhankelijk waar de grond ligt, wie de eigenaar is, wat ervoor betaald is etc. Wellicht wil de eigenaar aan jullie verkopen, als die intentie er is, zou ik een makelaar inschakelen die ter plaatste goed bekend is. Mocht je hulp nodig hebben dan kun je ook mij eventueel consulteren, ik help je belangeloos op weg. Succes! Groet wijnstein.

via onderstaande site heb je de prijzen van landbouwgrond voor prijzen van bouwgrond kun je het beste contact opnemen met de desbetreffende gemeente

Bronnen:
http://www.boerderij.nl/web/Grondprijzen.h...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100