De rubberen ring van mijn wasmachine moet hoognodig worden schoongemaakt. Kan ik deze er zelf uithalen en weer terugplaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het niet doen. De kans dat het niet lukt en dat je het misschien niet goed terug plaatst is groot. De ring is helemaal toegankelijk, dus waarom zou je hem er uit halen. Je kunt hem ook zo schoonmaken. Het beste is om de machine een keer te laten draaien op 95 graden, met wat soda. Na afloop neem je de rubbers nog af met een sopje.

Ja het kan wel. Heb het zelf een keer gedaan. Eeen krere klus maar het is te doen. Als het een voorlader is moet je wel oppassen want je gelooft het niet er zit een betonnenring rond de opening van de deur aan de trommel vast en deze is verdomde scherp en je haalt er je handen makkelijk aan open. Maar waarom wil je de ring schoonmaken. Vanbinnen is hij echt niet erg vuil hoor en van buiten kan je gewoon met water schoon maken. Maar als hij kapot is zal je wel moeten en een nieuwe plaatsen is makkelijker dan de oude terug, want die is stug en stijver dan een nieuwe. Waar moet je wel op letten als je de kraag terug zet is dat hij precies recht zit en er mag geen spanning opzitten of plooien. Manchetten of kragen zijn te koop bij handyman of bij gelijksoortige onderdeel winkels. Als je er toch aan begint neem de tijd en heel erg veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100