Ik had op mijn matras vlekken, heb ik bleekmiddel gebruikt.Ik dacht dat 't geen kwaad kon.Maar nu zit er een witte vlek.Wat Nu?

Zoals in mijn vraag al staat dat ik bleekmiddel hebt gebruikt op mijn matras. Waardoor een witte vlek is ontstaan. Ik heb geprobeerd om eruit te wassen met water. Maar is niet gelukt. Nu weet ik echt niet wat ik moet doen? Ik ben bang dat het niet meer d'r uit kan. Ik heb die matras niet zolang. En 't was een dure matras. Ik zou heel erg op prijs stellen, als iemand aan mij kan advies geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas... Bleekmiddel is een aggressief goedje. De chloor die er in zit heeft je matras nu ontdaan van de kleurstof. Dit ga je er niet meer uit krijgen. Het is geen kleur die erbij is gekomen, maar het uitbijten van de bestaande kleur.

werken met chloor is onomkeerbaar helaas. Wat je wel kan doen is een matrasbeschermer er omheen doen dan zie je er niets meer van.

Kleur is inderdaad weg door de blekende werking van het bleekmiddel. Het enige wat je nog kunt doen is héél voorzichtig met textielverf proberen weer kleur op de witte vlek aan te brengen. Wellicht met een spons of zo om een egale verdeling te krijgen. Ik zou het eerst uitproberen op een ander stuk stof, zowieso om te oefenen, maar ook om te kijken of het het gewenste effect heeft. Je kunt je ookk afvragen of je het maar voor lief moet nemen, en het zo laten. Per slot van rekening ligt er toch een laken op.

Of kijken of je een matrashoes kunt kopen, zijn voor de meeste maten wel verkrijgbaar en dan ziet je matras er weer als nieuw uit zonder dat je je aan die vlek hoeft te storen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100