Waarom drogen theedoeken niet (goed) als je ze nieuw uit de winkel koopt?

Pas na een aantal keren wassen drogen de theedoeken goed. Waarom verkopen ze dan geen theedoeken die al een aantal keer gewassen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

In nieuw linnen zit een zgn apres. Dan voelt het linnen steviger en nieuw aan en wordt minder snel vuil. Dit moet je er eerst uitwassen voordat het linnen zijn afdroog eigenschappen krijgt.

De meeste theedoeken zijn van katoen. Katoen wordt 'gepapt' om de stof steviger te maken, zodat de stapels theedoeken er mooi zien als ze in de winkel liggen. Deze 'pap' (een soort stijfsel) moet er eerst uitgewassen zijn voor de theedoek het vocht optimaal opneemt. Als de theedoeken gewassen zouden zijn voor ze in de winkel liggen, zien de theedoeken er gebruikt en minder mooi uit. Juist om verkooptechnische redenen zijn de theedoeken gepapt. Je kunt i.p.v. een aantal malen wassen de theedoeken ook voor gebruik een nacht in een emmer water met een scheut azijn zetten.

Katoen wordt als het nieuw is geïmpregneerd,apret heet dat, het is bedoeld om het er wat dikker en steviger uit te laten zien. Daardoor neemt het niet goed vocht op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100