Hoe kan je muizen bestrijden, met een hondje in huis?

Wegens het hondje, kan ik geen valletjes of gifkorrels inzetten ....

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan vangkooien voor muizen. Deze kan geen schade geven aan de hond. Wanneer een muis in de vangkooi komt gaat de toegang dicht. De vangkooi kun je bij tuincentra en in dierenwinkels kopen. Toegevoegd na 14 minuten: Vooral bij koud wordt het weer kunnen muizen binnen komen.. Muizen gaan dan op zoek naar warme plekjes. Door zeer kleine openingen, scheuren en gaten weten ze je huis binnen te dringen. Het is belangrijk dat muizen niet aangetrokken worden door voedsel; verpak waar mogelijk voedsel in plastic of metalen bakken. Maak goed schoon en maak in huis ook regelmatig schoon onder fornuizen.

U moet er voor zorgen dat de korrels niet bereikbaar zijn voor de honden. U kunt die korrels deponeren in / of op de grond met een omgekeerd gedraaide doos met een opening. Verder moet u wel zoeken waar ze vandaan komen en de ingang dicht maken. Als dat niet helpt, kunt u nog zoeken bij een professionele ongedieren specialist om verder hulp, zeker als u bang bent voor uw honden!

Geen etensresten laten slingeren; al het eten goed opbrengen in dichte bussen/blikken. Dan is er niets te eten voor de muizen en heb je er ook geen last van dat ze van je voorraad eten. Dat is effectiever dan gif/vallen etc.

Alle antwoorden spreken over gif en vallen en bestrijden. Ook is een kat in huis niet mogelijk , denk je misschien door je hondje , maar wellicht wil je helemaal niet aan een kat beginnen!? Het antwoord op jouw probleem is een kennis, familielid, vriend of de buren die wel (een) kat(ten) hebben. Vraag bij hen of je een dekentje mag lenen ...nee! NIET eerst WASSEN... Dit dekentje leg je ergens neer, in een doos bv , waarin een kat zou gaan liggen, en ziet de muizen blijven weg... omdat zij denken , nee , RUIKEN dat er een kat in huis is. Meer niet. Je moet wel het dekentje regelmatig (elke paar dagen?) vervangen door een 'nieuwe' gebruikte, eentje die vers van de pers naar KAT ruikt:) Probeer het maar, niet geschoten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100