Hoe blauwe vlekken uit bekleding van vintage stoel te krijgen?

Ik had ter bescherming een kussen op mijn mooie unieke vintage stoel met beige bekleding gelegd. Een kind heeft er een ongelukje op gehad en doordat het blauwe kussen nat is geworden, heeft de bekleding van mijn stoel nu blauwe vlekken. Krijg het er niet uit. Zelfs mijn vingers zijn blauw na proberen het schoon te maken. Stoel zitvlak zit vast. Hoe krijg ik dit er ooit uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga hiervoor naar een automaterialenzaak, zij hebben reinigingsmiddelen voor autobekleding, dit is ook geschikt voor de bekleding van je stoelen. Deze producten zijn meestal schuimen, die het vuil opnemen (in jouw geval de kleurstof), zonder de stof te beschadigen. Zorg dat je de zitting goed stofzuigt voordat je dit middel gebruikt en reinig de hele zitting om kleurverschillen te voorkomen. Een voorbeeld van zo'n product is Sonax bekledingsreiniger.

Bronnen:
https://handig.nl/products/sonax-bekleding...

Het zou kunnen dat onder de bekleding een vulmateriaal zit wat deze verfkleur doorlaat op de boven bekleding. Probeer eens te kijken of er aan de onderkant van de stoel wat schuimrubber o.i.d. met deze kleur uit steekt. Het kan ook zijn dat de boven bekleding aan de achter kant gevoerd is met stof die deze verfkleur doorlaat op de bovenkant. Wanneer sommige van deze verfstoffen in aanraking komen met water (en evt. schoonmaakmiddel) de verfstof oplost en aan de bovenkant zichtbaar wordt. Dan zit er maar 1 ding op: stoel strippen en opnieuw bekleden. Vraag advies aan een goede meubelstoffeerder. Zij zien dit soort symptomen vaker. En kunnen je van professioneel advies voorzien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100