Waarom ruikt een afwasmachine die je tussendoor opent zo vreemd?

Net ook weer: zet een kopje bij de al draaiende afwas en die lucht dan.. bah, heb altijd het gevoel dat ik de afwas nog eens opnieuw moet aanzetten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1: Heeft dit te maken met het spoelen van de vaat en het vuile vaatwater dat bijna verdampt door de hoge temperatuur... 2: De vaatwasmachineblokjes volgen een bepaald chemisch proces, waarbij niet de meest prettige geuren bij vrij komen... Dus eigenlijk heb je met 2 dingen te maken wat ruikt...

mischien moet de vaatwasser een keer gereinigd worden met dat speciale poeder. zo niet zegt m`n man ook soms dat er een onweerslucht aan zit, waar die term vandaan komt????

in een afwasmachine zitten etensresten die daar rotten en die ruik je vermoedelijk door het warme water word de pulp losgespoelt en komen de gassen vrij die je ruikt.

Het probleem komt waarschijnlijk, omdat de borden potten en pannen zonder even af te spoelen in de afwasmachine gedumpt worden, en daar soms langere tijd in staan, voordat de afwasmachine gestart wordt. De voedselresten gaan liggen stinken en die lucht blijft in de machine hangen. Ook is het mogelijk dat er resten voedsel achtergebleven zijn in het zeefje, onder in de machine. Goede raad, maak de machine en zeefje schoon, en laat hem een keer leeg draaien met een paar scheppen soda in het water. En spoel het ergste vuil even van de borden, en start de machine direct. Laat de afwas niet te lang staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100