Hoe kan het dat de was niet goed schoon is?

Ik stel het juiste programma in, genoeg wasmiddel, en de wasmachine is nog maar 4 jaar oud. Toch wast deze niet goed schoon vooral 'oksels' van t shirts e.d. en handdoeken stinken nog. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijd om het filter te vervangen. Het vuil wordt door het verstopte filter gewoon weer "teruggespoeld".

misschien doe je teveel was tegelijk in de machine. doe ongeveer drie kwart van de was die je er in wilde doen en doe minder waspoeder in de bol of machine en misschien moet je de oksels voorbehandelen. met een of ander vlekkenmiddel . het is ook nog mogelijk dat je een pluizebol onder in de machine hebt die je moet ontpluizen.

Waarschijnlijk heb je vetluis in de machine Dat is een soort schimmel Dit los je op door een keer een lege trommel op 90 graden te draaien met een flinke scheut schoonmaakazijn Van HG is er ook een wasmachinereiniger Ook kun je wat vaker was met alleen handoeken met poeder wassen ipv vloeibaar wasmiddel Dat schijnt beter te zijn tegen vetluis/wolluis

Even een beetje soda in de wasmachiene strooien en dan zonder was op 90 graden wassen! Ik doe dat 1 x in de 2 maanden altijd. Is net als met een vaatwasser die moet je af en toe ook met soda en op heetste programma draaien om even alles goed schoon te krijgen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100