Mijn schoenen stinken ineens alsof "het weer" erin zit, hoe krijg ik deze geur eruit?

De stank zit aan de buitenkant. Als je in de schoen ruikt ruik je niets. Ze zijn niet vochtig geweest en staan in de kast waar het kurkdroog is. Andere schoenen in die kast hebben het niet.

De schoenen kunnen niet in de wasmachine. Er zit goretex in en ze zijn pas een paar maanden oud (en duur) dus ik gooi ze liever niet weg.

Maar je ruikt het de hele tijd als je ze aan hebt.

Toegevoegd na 4 minuten:
Dit zijn mijn schoenen: http://www.salomon.com/nl/product/eskape-gtx.html?article=328108

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer ze buiten te laten in de open lucht voor een dag. Dit helpt meestal wel

Ik zou het proberen met Ambi Pur Textielspray Classic. Daarmee kun je luchtjes verwijderen uit alle soorten textiel die niet kunnen worden gewassen. Het is een ontgeurder die alle stankluchtjes laat verdwijnen, om plaats te maken voor een lichte en frisse geur.

Dit probleem komt me bekend voor en ik heb 2 methodes gevonden (met wat googlen en combineren) waarmee ik goede resultaten heb behaald. De eerste is om een plantenspuit te vullen met een mengsel van 1 deel huishoudazijn en 5 delen water en dat op de schoen te spuiten. In jouw geval kun je iets in de schoen doen om de binnenkant te beschermen (bv. proppen krantenpapier). Daarna laten drogen in de buitenlucht. Een tweede methode is om de schoenen met watten in te wrijven met pure alcohol (van de drogist). Voordeel van alcohol is dat het nog veel sneller verdampt, al is mijn indruk dat de eerste methode iets beter helpt. Wie weet kun je er iets mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100