Hoe krijg ik mijn roestvrij stalen afwasbak het beste schoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met staalfix en dan de GELE kant van het schuursponsje gebruiken om het op te brengen. Even laten inwerken, naspoelen en je hebt weer een glanzend schone wasbak!

Vullen met warm water en een beetje waspoeder in gooien en een tijdje laten staan,je afwasbak word niet alleen schoon maar hij blinkt dan ook weer. Een mengsel van zuiveringszout en azijn werkt ook super!

ik bespuit 'm eerst met badkamerreiniger, en doe er daarna een beetje cif schuur bij. even flink met de lap erlangs, en blinkend schoon :)

eerst ontvetten met afwasmiddel dan ontkalken met - mag ik hier reklame maken? dan speciale RVS reiniger (soort polijstmiddel)

Kijk eens op hg.nl

Silitbang met kokend water paar uur laten staan, en hij is weer als nieuw.

Onderhoud RVS Spoelbak Advies De spoelbak is naadloos voor u ingelast. Dat is wel zo hygiënisch, omdat er nu geen voedselresten in naden kunnen ophopen. Ook verder is de spoelunit onderhoudsarm: Voor het 1. dagelijkse onderhoud gebruikt u gewoon een spons en wat afwasmiddel. Om de glans van de spoelbak nog langer te behouden, kunt u het volgende doen: Behandel de unit (min.) 1 x per maand met Staalfix, Starpolish of Cif cream (verkrijgbaar in vrijwel iedere grote supermarkt). Breng een ruime hoeveelheid van het middel aan op een vochtige zachte doek of spons, wrijf de spoelbak er goed mee in, en spoel de unit vervolgens na met water. Daarna zult u de bak even moeten droogwrijven. 2. Tips Hoe vreemd het ook klinkt: het gebruik van diverse merken roestvrijstaalreinigers is af te raden. Dezelfde coating die ter bescherming wordt aangebracht, kan namelijk ook vlekken op het oppervlak veroorzaken. Gebruik bij voorkeur Zepp inoxcleaner of Motip rvs reiniger 1. Zuren of agressieve stoffen tasten het rvs aan, en veroorzakenen vlekken, roestpuntjes of kleine gaatjes in de spoelbak. Voorbeelden zijn chloor, gootsteenontstoppingsmiddelen, zilverpoets, gebitsreiniger, HG reiniger, S39 en zoutzuur(oplossingen). Mocht er onverhoopt toch een agressieve stof in de spoelbak terecht zijn gekomen, dan doet u er goed aan deze direct te verwijderen met Staalfix, Starpolish of Cif cream. Ook dan zult u de plek weer moeten naspoelen met water en de bak moeten droogwrijven. Het is aan te bevelen deze behandeling een aantal keer te herhalen. Naderhand pas schoonmaken blijkt doorgaans zinloos; het rvs is op dat moment vaak al aangetast, waardoor de vlekken zullen blijven terugkeren. 2. Chloor of zoutzuur kunnen beter niet in de gootsteenkast worden bewaard; hun dampen kunnen op het rvs inwerken. 3. Een enkele keer komt het voor dat de spoelbak een soort roestaanslag vertoont. Die aanslag kan worden veroorzaakt door ijzerdeeltjes die uit het waterleidingcircuit in de bak komen , wat vooral na onderhoud aan de waterleiding of in nieuwbouwwijken nog weleens het geval wil zijn. Snel en meerdere malen schoonmaken, op de hierboven beschreven manier, zal de roestaanslag verwijderen en nieuwe aanslag voorkomen.

Bronnen:
http://www.google.nl/search?sourceid=ie7&q...

Ik maak 'm altijd schoon met vloeibaar schuurmiddel en de afwasborstel. (naspoelen met heet water). Merk maakt niet uit en hij glanst weer geweldig.

Cillit bang voor de zijkanten. Als je een korfje hebt (dus zo'n ding dat werkt als zeef en als stop) maak ik die altijd schoon met chloor. Even laten staan en doorspoelen blinkend schoon!

gewwon schoonmaken,je hebt speciaal spul ervoor,tegen nieuwe kringen deed ik wel eens dun laagje olijfolie insmeren,moet wel vaak herhaald,maar resultaat is geweldig.

Dit gaat ook geweldig Dikke bleek ff laten intrekken en daarna met borsteltje. Goed naspoelen klaar. En blinken dat ie doet.

met zoutzuur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100