een paar week geleden was ik doorgelekt en nu zit er een vlek in mijn broek hoe krijg ik die eruit?

Toegevoegd na 44 seconden:
En ik heb hem al 2x gewassen en het is er nog niet uit

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou kunnen proberen de vlek in te smeren met shampoo, maar ws ben je te laat en moet de vlek er in de loop der tijd uit slijten door het wassen. Als je bloed in kleren hebt meteen in koud water zetten, laten weken, uitspoelen en daarna insmeren met shampoo (werkt beter dan gewone zeep) shampoo er goed in masseren en daarna wassen.

Ossegalzeep.

Eiwitvlekken - zoals bloed - kun je het best met koud water verwijderen, en niet zo in de wasmachine gooien. Je moet ze ook altijd voorbehandelen. Nu is dat niet gebeurd, en heb je dus een oude ingetrokken bloedvlek. Oude bloedvlekken worden eigenlijk roestvlekken, en die laten zich zeer moeilijk of zelfs helemaal niet verwijderen. Je kunt proberen het kledingstuk een paar uur te laten weken in water met zout, of de vlek goed inwrijven met een mengsel van zout en citroensap. Daarna kun je de vlek nog behandelen met een vlekkenverwijderaar als ossengalzeep. Ook even laten intrekken. En daarna gewoon wassen. Als dat niet werkt zit er helaas niet veel meer op. Paar keer herhalen ; uiteindelijk zal hij toch moeten verdwijnen. De vraag is vaak of het kledingstuk een dergelijke intensieve behandeling goed doorstaat.

Om die vlek te verdoezelen kun je de broek verven in een donkerdere kleur mits de stof daar geschikt voor is. Dan zie je er niets meer van.

Bij drogisterijen verkopen ze van die kleine driehoekige flesjes Vlekkentovenaar (of een andere naam in die richting. Daar koop je de versie voor bloed, melk en eiwit van. Tegen vlekken van bloed, advocaat, ei(-wit), etter, kwark, (karne-)melk, roomijs, slagroom, sperma, stijfsel en yoghurt. Dat werkt perfect als je niet in staat bent geweest om direct na het gebeuren het stuk stof met koud water te reinigen. Je druppelt wat van de tovenaarvloeistof op de vlek of laat het stuk stof met de vlek in een schaaltje met het vlekkenwater weken. Na een uur of anderhalf wrijf je onder stromend water de vlek stof op stof weg, en spoelt het goed uit. Blijkt na drogen dat het nog niet helemaal weg is, dan herhaal je de behandeling.

Dat ligt aan het materiaal waar je broek van gemaakt is en de kleur. Lichtere kleuren zijn altijd lastiger om echt 100% schoon te krijgen. Wanneer het moment is aangebroken van weggooien kun je dit nog eens proberen: smeer de vlek heel dik in met waspoeder wat je hebt aangemaakt met een beetje water. Lichte kleur met witwasmiddel donkerder met bont. Laat je broek zo een paar uur liggen. Stop hem in de wasmachine op de maximale temperatuur die op het label staat. Als je dit al geprobeerd hebt kun je de temperatuur toch iets hoger in stellen. Bijv.: i.p.v. 30 graden 40 of hoger. Laat de machine geen kort, maar een lang programma draaien (dus de witte of bonte was). Misschien lukt het zo!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100