Waarom zijn papieren handdoekjes zo gevouwen zoals ze gevouwen zijn?

Op de toiletten van ons bedrijf droog je je handen met papieren handdoekjes - zie afbeelding.

De handdoekjes zijn in vier lagen gevouwen, hebben dus drie vouwlijnen - als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik verwacht dan dat de middelste vouw ofwel altijd aan dezelfde kant zit, ofwel om en om aan de voorkant en de achterkant.

In werkelijkheid zitten de handdoekjes altijd twee-om-twee in het apparaat: twee handdoekjes hebben de vouw aan de voorkant, de volgende twee hebben de vouw aan de achterkant, dan weer twee met de vouw aan de voorkant, enzovoort.

Waarom zitten de handdoekjes op deze manier in het apparaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze hebben drie vouwelijnen omdat ze dan goed in elkaar grijpen. Je moet ze eruit kunnen trekken (dat zou geblokkeerd worden door met té veel vouwlijnen in elkaar te grijpen) en ze moeten de volgende er een beetje uittrekken zodat die pakbaar is (dat zou niet werken met te weinig vouwlijnen). Waarom niet allemaal met dezelfde vouwlijn naar voren: bij een vouwlijn is de stapel iets dikker. Als je niet af zou wisselen, is de stapel hoger aan de kant waar ieder papieren handdoekje twee vouwlijnen heeft, dan aan de kant waar ieder handdoekje één vouwlijn heeft. En dan kun je ze niet goed in een recht pak stouwen. Waarom dan wisselen bij iedere twee handdoekjes, en niet bij ieder handdoekje, dat weet ik dan weer niet.

Dan wordt met het eruit trekken, net als bij een automatisch geweer, de volgende in stelling gebracht, zodanig dat je kunt doorgaan tot de houder leeg is...

Over simpele dingen is soms best goed nagedacht. Je krijgt altijd weer een handdoekje binnen hadbereik als je er eentje uittrekt op deze manier. als ze gewoon dubbel waren gevouwen had je elke keer heel veel moeite moeten doen om er een uit het gleufje te "pielen". met het gevold dat je er dan gelijk een stuk of wat pakt inplaats van eentje, het is nog zuinig ook dus.

Zou dit niet heel simpel kunnen zijn omdat zelden iemand aan 1 doekje genoeg heeft met drogen (van meestal) 2 handen, en omdat men "de mens kent" ingesteld is op 2 steeds, en er die "rem op zit" zodat na uurtje stel kids (etterbakjes) of andere rare lui hele apparaat leeg trekken? ;)

Net als met vloedjes die je eruit trekt neemt de volgende mee tot de laatste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100