Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Het hangt ook af van de plaats waar je het ophangt. Acht hoog op je balkon zal het prima drogen. Aan een wasrek in de tuin wordt het niet helemaal droog. Zelfs droog opgehangen spullen zijn dan de volgende ochtend klam en vochtig. Dat heeft te maken met verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid die 's nachts ontstaan. Laag bij de grond zijn die verschillen het grootst.
Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan koude lucht. Als het 's avonds afkoelt wil die warme lucht het vocht ergens aan kwijt. Daardoor ontstaat vaak condens op tuinstoelen en gras, maar jouw was zal dat vocht ook heel goed gaan absorberen.
Hang je het druipnat op, dan zal het de volgende ochtend een stuk droger zijn dan toen je het ophing. Maar is je was 's avonds bijna droog, dan kun je het beter binnen halen. En ook de kussens van de tuinstoelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Bordensteker
9 jaar geleden
+
Goed en helder uitgelegd!

Andere antwoorden (1)

Als het niet regent en de vochtigheidsgraad niet te hoog is, ja.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding