Hoe maak je een plas op je vloerbedekking droog ?

Ik heb een emmer water over mijn vloerbedekking laten vallen en het blijft zeiknat, hoe kan ik dat het beste droog maken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou al mijn badlakens en handdoeken tevoorschijn halen en beurtelings op de plek leggen, en er op gaan staan dansen zodat ze veel vocht opnemen. Het is lekker weer, dus zet je ramen open voor afvoer van het resterende vocht. ook kan je een ventilator over de plek laten blazen. Succes!

Met een waterstofzuiger, die zijn er voor particulieren, maar ook te huur bij tapijtwinkels, bouwmarkten en drogisterijen. Als je ondertapijt onder je tapijt hebt liggen, dan moet je wel proberen zo snel mogelijk een doek of zeil tussen je ondertapijt en tapijt te leggen, omdat de kleur van je ondertapijt anders in je tapijt kan trekken, zeker bij licht gekleurd tapijt kan dat zeer lelijk worden.

Met een zeemleren lap het vocht opnemen, in een emmer uitknijpen, en dat telkens herhalen tot er niets meer opgenomen wordt. Dan een flanellen doek of vellen keukenrol op de vochtige plek leggen en dat een nacht laten intrekken. De rest zal vanzelf verdampen.

Pak een oude handdoek en leg die op de natte plek, goed met je voeten of handen heen en weer en het water deppen. Naar de emmer en het water uit de handdoek wringen, handen tegen elkaar in draaien zodat de handdoek kronkelt en het vocht er uit komt... Herhalen tot het niet meer drijfnat is. Als laatste een andere droge handdoek er op leggen zodat ook nu weer het allerlaatste vocht er in opgenomen wordt. Met een beetje geduld is het morgenochtend weer droog. Doe je best!

gooi er kattenkorrels overheen die absorberen het water. telkens herhalen tot het bijna droog is en dan met een stuk schuimrubber van een kussen b.v. de laatste resten vocht eruit halen. Hierna een dikke handdoek erop leggen om het overige vocht er aan te ontrekken.

Je zou bij de plaatselijke stomerij een Hagerty (tapijtreiniger) kunnen huren. Daarmee zuig je het vocht weg. Als je gelijk ook de rest van het tapijt reinigt, dan houd je ook geen kringen over op je vloerbedekking. Toegevoegd na 3 minuten: Of je gaat even naar de verhuurder of bouwmarkt om een bouwdrogertje te huren. In een mum van tijd heb je het dan weer droog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100