Wat te doen tegen zilvervliesjes in badkamer, gootsteen?

Wij hebben last van zilvervliesjes. In de gootsteen van de keuken en badkamer en in de badkuip. Ze komen omhoog. Wat is de beste oplossing hier tegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk, dat je zilvervisjes bedoelt. Dat zijn van die vlugge, platte zilverachtige beestjes. Je kunt daar tegen spuiten (spuitbus kruipend ongedierte) maar er zijn ook speciale vallen voor zilvervisjes (in driehoek gevouwen kartonnetjes met kleefstof én lokstof); te koop in de supermarkt en bij de drogist. Houdt kieren, naden en vloeren zo goed mogelijk schoon en droog. Helpt mee bij het bestrijden.

Zilvervisjes houden van een vochtige omgeving. Vanwege het veelvuldig gebruik van warmwater in de badkamer is de luchtvochtig in deze ruimte vaak relatief hoog. Daarnaast komen ze vooral af op schimmel omdat dit voor hun een lekkernij is, en ook dat is in de badkamer vaak wel te vinden. Het beste om van Zilvervisjes af te komen is zorgen dat je badkamer goed door kan luchten, zet (indien mogelijk) een raampje open. Ook is het belangrijk dat je er voor zorgt dat er geen schimmel in de badkamer aanwezig is. Als je geen schimmel kan vinden, kijk dan toch nog voor de zekerheid goed achter de WC pot, of onder je wasbak. Vaak hoopt vocht zich hier op, waardoor schimmel kan ontstaan. Ook help het (maar dit is niet echt diervriendelijk) om je wasbak, wc, en douche putje in te spuiten met pure dikke bleek. De zilvervliesjes die je vind maak je dood, en als het goed is, is dan het probleem opgelost. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100