ik baal van een paar olie vlekken op de parkeerplaats voor de garage hoe kan ik hardnekkige olievlekkern weg krijgen? alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

De tegels omdraaien. Daarna wel zorgen dat je auto geen olie meer lekt!

Als de vlekken 'vers' zijn kun je ze door er kattenbakkorrels overheen te gooien weg krijgen.

Niet bepaald milieuvriendelijk, maar met diesel krijg je olievlekken weg. Laten inwerken, dan schrobben en wegspoelen.

Als het net gebeurd is: kattegrit erop, ik weet niet of het later nog werkt.

Inderdaad kattengrint gebruiken

HG VLEKVERWIJDERAAR. Een geconcentreerd, zelfwerkend reinigingsmiddel voor het verwijderen van vet- en olievlekken uit tegels, poreuze plavuizen, natuursteen, beton en cement. Toepassing op alle water- en oplosmiddelenbestendige ondergronden zoals tegels, plavuizen, natuursteen, beton en cement. Bij lichte vervuiling tot maximaal 1:5 verdunnen en bij het verwijderen van HG "Marble Impregnator", of resten van epoxy-voegen 1:3 verdunnen O.a verkrijgbaar... zie link.

In onze garage heb ik olievlekken op de betonvloer weggekregen met Dreft afwasmiddel (de echte donkergroene Dreft): Veel Dreft over de vlek, en openwrijven zodat de hele vlek bedekt is, nog niet schrobben tot schuim. Tweetal uur laten intrekken. Schrobben met een borstel. Afspoelen. Na één keer was de vlek veel, véél bleker geworden. Ik heb dit drie keer herhaald en toen was de vlek helemaal verdwenen.

je kunt het met dreft proberen of vlekkenverwijderaar ( bij etos of kruidvat)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100