Hoe krijg ik sticker resten uit kleding?

Ik heb een synthetisch t-shirtje met lijmresten van een sticker die erop zat. Hij is al in de was geweest, en ik heb al met aceton geprobeerd het er af te halen maar het werkt niet. Kan iemand mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien stickerverwijderaar.

Met aceton of wasbenzine lukt dat perfect.

Ik verwijder de lijmresten doorgaans met terpentine. Dit geeft wel een 'verflucht' maar na wat uurtjes luchten en daarna wassen ben je die lucht ook kwijt. Ook met pindakaas insmeren is een tip uit omaweetraad http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=vlekken&label=Sticker

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

In de diepvries leggen. Meestal wordt de lijm dan hard en kan je het er makkelijk afpeuteren.

Verwijder eerst de lijm aan de oppervlakte van het kledingstuk. Dat kan je doen door de lijm hard te laten worden in een plastic zak in de diepvries. De harde lijm kan je dan gewoon verwijderen. Je kan de lijmvlekken ook verwijderen door ze te laten weken in een lauw zeepsopje of in warm azijnwater. Wrijf de stof over elkaar. Vervolgens was je het kledingsstuk zoals je gewend bent. Om de laatste restjes te verwijderen kan je nagellakremover of aceton gebruiken. Was het kledingstuk daarna zoals je het gewend bent. Test het effect van deze techniek eerst op een onopvallend plekje van het kledingstuk. Dep voorzichtjes bij wol en zijde. Wrijven zou de stof kunnen beschadigen.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/wonen/vlekken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100