Hoeveel natuurazijn moet je gebruiken om de wasmachine te ontkalken en hoe doe je het?

Op welke temperatuur moet het, en met een vol of halfvol programma qua watergebruik, en met een kort of lang programma?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet geen natuurazijn gebruiken je moet schoonmaak azijn gebruiken om iets te ontkalken en ik doe het al jaren met alle producten en mijn wasmachine wordt ongeveer tussen de 8 en 12 jaar oud. Ik zal dan wel veel geluk hebben. twee doppen gebruik ik.

Azijn is helemaal niet goed voor je wasmachine. Het zal het leidingsysteem aantasten en dan ben je verder van huis. Veel beter is tijdens de was een Calgon tablet toe te voegen. Als je niet écht heel hard water hebt hoeft dat ook niet eens elke wasbeurt maar periodiek. Kijk op de verpakking welke toepassing voor jou situatie het best is.

probeer het eens met soda.

Ja ik zie net ook iets wat ik zelf ook niet wist, dat soda niet ontkalk. Maar ik had het van de oma van mijn vriendin. Volgens haar werd de was er wel zachter door en ze gebruikte het ook voor het ontkalken . Maar goed nu weet ik het ook niet meer eigenlijk. Je kunt wel gewoon natuurazijn gebruiken, ik zou dan een kop vol in het wasmiddelvakje gooien en dan een lege trommel laten draaien op 90 graden. (op het progamma wat je het meeste gebruikt. En om de zoveel tijd keertje weer herhalen. (ik doe het ongeveer om de 3 maand) Toegevoegd na 3 minuten: Lastig zo hoor, ik lees op internet ook veel tegenstrijdige dingen. Bij www.omaweetraad.com staat dat een monteur ook soda aanraad i.p.v. die dure calgonit. Ik hoop dat je er uit komt. Toegevoegd na 49 minuten: Maar ik hou het toch maar bij 'mijn' soda, gewoon omdat ik het al die tijd zo al doe. En ik ontkalk er de douchekop, kranen enzo ook mee, werkt goed bij mij. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100