Ik heb onlangs een stel boxershorts gekocht. Deze zijn inmiddels gedragen en moeten voor de eerste keer gewassen worden. Moet dit met de handwas?

of kunnen deze gewoon gelijk samen in de wasmachine? Het zijn boxershorts met allerlei verschillende kleuren. En als ze toch met de handwas moeten, moet ik dan een apart sopje maken voor elke kleur, of maakt dat niet uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ondergoed gooi je gewoon in de wasmachine liefst zelfs op 60 graden of warmer maar in de 'gewone' bonte was wil ook prima bij niet-ernstige vervuiling. Heb je echt HEEL felle kleuren gekocht, zorg dan dat ze in een was gaan waar dat niet zo heel veel kwaad kan (donkere kleding, spijkerbroeken hand- en theedoeken) voor het geval ze toch wat afgeven de eerste keer. (Hoewel ik dat met ondergoed eigenlijk nog niet meegemaakt). Beter een paar roze of gele theedoeken dan t-shirts of overhemden.

Handwas is niet noodzakelijk, maar ik zou ze wel separaat, (d.w.z.) niet samen met ander wasgoed wassen.

beetje azijn erbij voor de zekerheid (maar idd heel felle kleuren ff apart) zorgt ervoor dat kleuren niet afgeven/blijven behouden. En het is goed voor (tegen kalk) je wasmachine ;-)

Ik zou het zeker niet in een handwas doen. Als je katoen draagt, zou ik ze samen wassen voor de eerste keer op 40*. Let wel even op, als je een keer in je leven een roze was hebt gedraaid.....niet leuk ! hou felle kleuren (rood) apart en was deze dan twee keer niet met andere kleuren. Op 60* wassen is alleen nodig bij hele vuile spullen.

Kijk in het etiketje op hoeveel graden je de boxershorts mag wassen.Je kunt ze waarschijnlijk gewoon op 40 graden wassen in de wasmachine bij de bonte was.Voor de zekerheid kun je de shorts eerst een nacht in koud water zetten,en ze dan omgekeerd wassen.Eventueel op 30 graden. Tip: was kleding binnenstebuiten, en laat het ook zo drogen voorkomt dat kleuren verdwijnen.Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100