Hoe krijg je moddervlekken uit een wit t'shirt?

Ik heb het, eens mooie, witte 't'shirt gewassen in wasmiddel van Ariël met een schep Vanish Oxion toegevoegd.
Volgens de reclame zou de kleding brandschoon en kraakhelder moeten worden. Niet dus!
Wie heeft tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je wat ik altijd doe? Iedere hardnekkige vlek smeer ik in met gewone groene zeep. ik gooi het bij het wasgoed,en als ik een draai heb,gaat het gewoon mee.Omdat de vlek met de groene zeep zo lekker in kan trekken,is het eruit na het wassen. Werkelijk waar...al die dure hulpmiddelen heb je niks aan...koop bij de supermarkt een pot groene zeep en smeer de vlek er maar mee in...

Het kledingstuk gewoon een nachtje in de week zetten. Vanish oxion in een emmer oplossen en laat maar een nachtje staan,dan weekt hij goed in. Anders een beetje chloor toevoegen en ook inweken.

Uit oma weet raad (goedkoop en baat het niet, schaden doet het ook niet): De vlek inwrijven met afwasmiddel en daarna nog een keer in de wasmachine wassen Verder kun je ouderwets Ossengalzeep gebruiken of het modernere Vanish

Bronnen:
Oma weet raad

Gewoon de vlek even voorbewerken met Vanish, dus op het droge T-shirt wat Vanish doen, even een beetje deppen zodat het weefsel de Vanish goed heeft geabsobeerd en dan in de wasmachine ermee. Gegarandeerd dat je vlek eruit is. Ik pas deze methode regelmatig toe op mijn (witte) shirts die tijdens het verzorgen van mijn paarden na het rijden altijd wel ergens een vlek oplopen. (vaak van het speegsel van een van de paarden)

Als het een echt wit t-shirt is, kun je het gerust een nachtje in een emmertje met verdund bleekwater laten weken, desnoods eerst een beetje onverdund op de vlek zelf, en dan in t water.

Er zijn van de merken Dralon en H&G prima wit wassers op de markt.. Is in mijn huishouden onmisbaar geworden omdat het gewoon altijd werkt!

Ossengalzeep werkt super! Zeep nat maken, bewuste plek op shirt natmaken met lauw water. Insmeren en de stof met de handen tegen elkaar schuiven. Herhalen en uitspoelen.

gewoon eruit knippen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100