Wat moet je doen als de leiding van je wasmachine is bevroren?en hoe kan je dit tegen gaan, naast het afsluiten vd leiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als hij bevroren is moet je even een straalkacheltje oid erbij zetten, dan ontdooit het wel weer. Zorg ervoor dat je even controleert of de leiding niet geknapt is, want dan hab je over ene paar uur je kamer onder water staan. (Is hij wel geknapt: Water afsluiten en OF zelf vervangen OF een loodgieter bellen. Voorkomen: Er bestaat isolatiemateriaal dat warmte geeft. Of je moet kijken of de ruimtes waar de leidingen doorheen lopen ietwat verwarmt kunnen worden (Maar bv de kruip ruimte ga je niet verwarmen).

Als de leiding verder afkoelt dan scheurt ie. IJs is ongelofelijk sterk als het uitzet. De ellende komt dan als het ontdooit: een waterballet. Dus sowieso afsluiten. Je kunt dan proberen de leiding de ontdooien (met één of andere warmtebron) en hem af te tappen. Iets dat je natuurlijk al had moeten doen...

Er zijn zogenaamde 'verwarmingslinten' die je om de leiding kunt wikkelen en waarmee de leiding tot -20 beschermt blijft. Het lint wordt een klein beetje warm en zorgt ervoor dat het water in de leiding niet bevriest. Voor €45 ben je van de ellende af. Toegevoegd na 6 minuten: Hè balen, beschermd is natuurlijk met een d.

Bronnen:
http://www.electroshop.nl/categories/Verwa...

Ik neem aan dat je de aanvoer van het water bedoeld. Ik heb in een dergelijke situaties gebruik gemaakt van de föhn. Voorkomen, leiding inpakken, Zeker als deze aan de koude buitenmuur vastzit.

Je moet nu wachten tot het weer gesmolten is;-( of even een handje helpen met een brander..en om te voorkomen isoleren met een soort rubberen slang..Isotube heet het geloof ik..te koop bij de bouwmarkt..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100