onze donkere handdoeken ruiken muf hoe kan dat??

na het wassen ruiken onze donkere handoeken altijd muf dit komt niet door het nat laten liggen gaan namelijk direct de machine in en de witte zijn wel fris hoe kan dit??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zie vorige vraag http://www.goeievraag.nl/vraag/fris-ruikt.20172

Gaan de witte handdoeken bij de kookwas en de zwarte handdoeken op 40 graden? Probeer eens om die laatste groep ook op 60 graden te wassen? Dan zullen ze ook lekker fris ruiken.

Dat omdat er sporen achterblijven in de wasmachine, vetluis, schimmel, bacterien. De wasmachine moet je af en toe heel erg heet wassen om deze te kunnen verwijderen. Je kan de wasmachine eens doorspoelen met azijn, of soda. Wat ook helpt is het wasmachinedeurtje en het rubber eens goed schoon te maken, hier komt ook vaak een soort vette laag op. En het deurtje na afloop niet dicht te doen. Maar op een kiertje te laten staan. Toegevoegd na 3 minuten: Sommige stoffen hebben een verfbad gehad en deze kunnen in combinatie met andere stoffen gaan stinken. Je hebt ook goedkope kleding waar soms een heel chemisch luchtje aan zit en deze gaat samen in de trommel met andere kleding. Gooi een scheutje azijn in de wasmachine. Azijn behoudt ook de kleuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100