Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken als ik allergisch ben voor chemische schoonmaakmiddelen?

Geen agressieve middelen maar goed voor milieu.
Zoals voor de wc, keuken, houten meubelen verzorgen enz. Groene zeep heb ik al gekocht.

Toegevoegd na 4 minuten:
De geur (parfum) zorgt ervoor dat ik pijne, opgezette keel, hoesten, hoofdpijn.

Toegevoegd na 4 minuten:
heb en ook wordt ik misselijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou Quick-n-Brite kunnen proberen. Is overal goed voor!

Bronnen:
http://www.locotoko.nl/nl/quick-n-brite-mu...
http://www.quicknbrite.com/

Azijn. Goedkoop en nuttig. Ook soda is een prima en anti-allergisch middel dat super goed schoonmaakt en ontvet. Je kunt er ook mee afwassen ( alleen niet aluminium pannen).

nou, groene zeep wilde ik zeggen, dat is echt de beste, maar wat ook prima en vertrouwd is : sunlight zeep hiermee kun je handwassen doen en vlekken inzepen. Toegevoegd na 11 minuten: sunlight wordt al lang gebruikt en is een zeer goed en veel goedkoper middel dan de normale waspoeder of -gel. Nieuw soort zeep: Sunlight Inmiddels begint in het noorden van Engeland een succesvolle familiegroothandel in kruidenierswaren, die gedreven wordt door William Lever, met de productie van een nieuw soort zeep. Het product bevat kopra of pijnboompittenolie, waardoor het beter schuimt dan conventionele, van dierlijke vetten gemaakte zeepsoorten. Lever geeft de zeep een merknaam – Sunlight – en een opvallende verpakking. Toegevoegd na 17 uur: 1884 William Hesketh Lever brengt samen met zijn broer Sunlightzeep op de markt. Hun bedrijf heet: Lever & Co. (voorganger van Unilever) 1929 Margarine Unie en Lever Brothers gaan samen en vormen Unilever zie onderstaande bron:

Bronnen:
unilever.nl/overons/onzegeschiedenis/18851900

Natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals groene zeep en azijn. Natuurlijke schoonmaakmiddelen bestaan voor 100 procent uit natuurlijke producten, plantaardige basis en afbreekbaar. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn ook beter voor het milieu en uiteraard ook veiliger dan chemische schoonmaakmiddelen. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn te verkrijgen bij een natuurwinkel. Toegevoegd na 23 uur: Het is soms even zoeken maar het wordt steeds makkelijker om groene schoonmaakproducten aan te schaffen. In steeds meer schappen vind je een ‘groen’ alternatief voor de bestaande producten. Zo vind je het wasmiddel Klok Eco weer bij AH en kun je naar de Natuurwinkel gaan voor de productlijn van Ecover. Hier nog meer tips: http://www.duurzaamthuis.nl/tips-voor-natuurlijk-en-duurzaam-schoonmaken

Er is groene zeep maar er is ook sunlight zeep die moet je kloppen met een garde en heet water. Hiervan krijg je een fijn en stevig sopje wat je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Toegevoegd na 13 minuten: Er is nog een site die je absoluut moet bekijken deze site heet ecohuis.antwerpen.be Toegevoegd na 13 minuten: Er is nog een site die je absoluut moet bekijken deze site heet ecohuis.antwerpen.be

Met de Balbo powerpad krijg je alles zonder schoonmaakmiddelen prima schoon, er zijn ook veel goede goedkope imitatiesponzen te koop, oa bij zeeman en action.

Zelf gebruik ik de biologische schoonmaakmiddelen van Ecover (http://www.ecover.com/nl/nl/Products/). Ik koop ze in de biologische winkel of online en dan kun je ze afhalen op een plek in de buurt (http://odinwinkel.nl/huishouden-en-diervoeding/reiniging-en-afwas/schoonmaakmiddelen.html). Alles werkt prima, ruikt (en is!) een stuk vriendelijker dan de doorsnee middelen en mijn handen zijn ook minder gevoelig na het schoonmaken. Alleen over het schuurmiddel van Ecover ben ik niet zo tevreden, dat werkt echt minder goed dan de chemische variant uit de supermarkt.

Soda en baking soda (zuiveringszout of natriumbicarbonaat) hebben ook een flink aantal toepassingen voor een heleboel schoonmaakklussen.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/106...

Veel voor de hand liggende mogelijkheden zoals azijn, groene zeep en ecover zijn al genoemd. Ook bestaat er zoiets als zeepnootjes of wasnootjes. Dit zijn noten van een boom waar je van alles meer kan wassen. Van kleding tot haar en van vloeren tot handen.

Bronnen:
http://www.wasnoot.nonimorinda.nl/

Ik ben tussen de antwoorden Neutral nog niet tegengekomen.

Bronnen:
http://www.neutral.nl/Parfuminderen/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100