Hoe kan ik het beste een frituurpan schoonmaken? Geprobeerd met heet water en afwasmiddel, maar ouder vet krijg in niet weg en alles blijft plakkerig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het schoonmaken van de frituurpan gaat nu heel gemakkelijk, giet frituurvet weg, vul de pan met water en doe daar wat soda bij, 30 minuten pan aanzetten op hoogste stand en hij is zo goed als nieuw. Toegevoegd na 49 seconden: http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=koken&label=Frituurpan

gooi een vaatwasblokje ( of 2) met water in je frituurpan. laat hem even een tijdje koken en hij komt er bijna als nieuw uit. ;)

Dasty, verkrijgbaar bij de Zeeman o.a., is ok sterk vet- en vuiloplossend.

Waarschijnlijk gebruik je vloeibaar vet. Dat is inderdaad zeer hardnekkig. Mijn ervaring is om beter hard, plantaardig vet (b.v. diamant) te gebruiken, is net zo (on)gezond. Dan is de pan schoonmaken een fluitje van een cent. Dasty is trouwens te verkrijgen bij de Wibra.

Zout met heet water erin en een afwas blokje en lekker laten pruttelen. Dit deed mijn moeder altijd en het hielp prima.

Om het plezierige te voorkomen : géén vloeibare vetten gebruiken. of enkel vloeibare waar op de verpakking staat dat het een schone pan achter laat (speciale diamant)

Inspuiten met Cillit Bang ontvetter, 10 minuten laten inweken en met heet water en schuurcrème afwassen. Evt herhalen.

Ik doe altijd een vaatwastablet én handvol soda, ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen in de frituurpan en goed naspoelen.Werkt prima. Succes.

als je een vaatwasser hebt daar kan ie gewoon in. mijn ervaring is dat ie dan heel goed schoon wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100