Wat kun je het beste doen als je douche afvoer is verstopt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een doucheputje zit een soort bakje, die op zijn kop over een opstaande rand is geplaatst. In de opstaande rand zit water, en dat water zorgt er voor, dat de rioollucht niet je douch in komt. Bij een verstopping van het doucheputje, zit hier vaak het probleem, omdat haren en ander vuil op deze rand blijven plakken. Het is dus zaak dat "bakje" er uit te peuteren, hij moet er uit kunnen! Na het schoonmaken het bakje weer terug plaatsen, anders blijft het erg stinken ( rioolgas).

Je kan altijd best eerst proberen met een rubberen ontstopper om je afvoer te ontstoppen. Dit is veel milieuvriendelijker en goedkoper. Als je een rubberen ontstopper gaat gebruiken moet je eerst het overloopgat van de wasbak dichttapen en daarna de ontstopper over het afvoerputje zetten. Dan moet je op en neer bewegen en kan het zijn dat de afvoer ontstopt raakt. Toegevoegd na 25 seconden: Als je een chemische ontstopper gaat gebruiken moet je ervoor zorgen dat je dit op de juiste manier doet. Lees wat er op de fles staat mbt voorschriften. Ontstopper is een chemisch product en mag niet in aanraking komen met je ogen en je huid, dus hang niet met je gezicht boven de afvoer als je hiermee bezig bent. Je moet ook steeds voor voldoende verluchting in de kamer zorgen als je de afvoer gaat ontstoppen.

Als helemaal niets meer werkt, dan heeft het merk HG een dubbelontstopper, dat werkt echt heel goed. HG is te koop bij de Praxis en ook soms bij drogisterijen, dierenspeciaalzaken enz.

Naast een chemisch reinigingsmiddel te gebruiken, zijn er ook special afvoerveren: Dunne metalen dragen met een handgreep welke je in de afvoer kan duwen en daarmee eventuele verstoppingen kan verhelpen. In 95% van de gevallen zal een chemische ontstopper werken.

ik zou eerst een klont soda proberen, met veel kokend water.

Als je doucheputje verstopt is zit het misschien vol met haren, dus de boel openwrikken en alle vuil eruit peuteren. Heel vies werkje, maar het moet regelmatig gebeuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100