Hoe krijg ik het beste de binnenkant van mijn wasmachine en droger schoon? Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je wasmachine krijg je eenvoudig schoon en ontkalkt door een kort programma met een fles schoonmaakazijn te draaien. De droger wordt meestal niet vies vanbinnen (de trommel dan). Het gedeelte waar de filters zitten regelmatig uitzuigen met de stofzuiger en de condensator volgens gebruiksaanwijzing af en toe met de douchekop schoonspoelen.

De wasmachine: door hem een keer een kookwasprogramma te laten draaien met een flinke scheut azijn erin.

Af en toe de wasmachine laten draaien op de heetste stand. Je kunt er een handvol soda in doen.

(schoonmaak)azijn tast de rubbers van je wasmachine aan en wordt afgeraden om dit te gebruiken! Je kunt een speciaal middel krijgen wat ervoor bedoeld is om je wasmachine schoon te krijgen (bij witgoed zaken te krijgen wellicht). Verder is het niet onbelangrijk om af en toe op hoge temperatuur te wassen. Wasmiddel lost niet altijd goed op als er op lage temperatuur gewassen wordt en kan dan in de leidingen van de wasmachine achter blijven.

Binnenkant van de trommel van je droger kun je schoonmaken met een ontvetter, bv spiritus.

De droger krijg je schoon met een stofzuiger. Maar je wasmachine moet je wat intensiever aanpakken. Draai eens per 6 weken ongeveer een lege trommel op 90 of 95 graden. Er moet dan ook een middel toegevoegd worden, dit kan zijn: soda, azijn, 2 afwasmachineblokjes of een speciaal middel (o.a. te koop bij Kruidvat of Etos). Maak na afloop ook je rubbers schoon met een doekje en vergeet niet een paar keer per jaar het filter te verwijderen en schoon te maken. Na elk gebruik van je wasmachine doe je er verstandig aan het deurtje open te laten staan zodat je het vocht niet opsluit. En het zeepbakje moet natuurlijk ook af en toe schoongemaakt worden, tip: zet die in de afwasmachine.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100